Home / archiefcentraal / deltion houdt open dagen

deltion houdt open dagen

Het Deltion College in Zwolle houdt op vrijdag 16 januari van 14.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 17 januari van 10.00 uur tot 14.00 uur open dagen voor aanstaande studenten. Deze open dagen vinden plaats op de campus aan de Mozartlaan 15 in Zwolle. Alle vakopleidingen en cursussen zijn op deze dagen vertegenwoordigd. Geïnteresseerde toekomstige studenten kunnen zich aanmelden voor de Open Dagen via www.deltion.nl/inschrijven .

Deltion leidt op voor beroepen in allerlei branches; techniek, zorg, sport, horeca, toerisme, economie, reclame en ga zo maar door. Voor een aantal branches is het Deltion College de enige opleider in Noord-Nederland, bijvoorbeeld voor een baan in de optiekbranche.

Naast de bekende mbo-opleidingen biedt Deltion verschillende internationale opleidingen aan in de richtingen horeca, handel en toerisme. Daarnaast biedt Deltion allerlei mogelijkheden om in het buiteland stage te lopen of een opleiding te volgen.

Deltion bestaat uit verschillende gebouwen die met elkaar worden verbonden door een transparante, overdekte ‘boulevard’. Binnen Deltion volg je jouw opleiding in je eigen gebouw, met een eigen praktijkomgeving. Zo heeft de Hotelschool een Frans restaurant, dat volledig wordt gerund door horecastudenten, en leren studenten aan auto’s sleutelen in een echte garage. Deze zogenaamde leerbedrijven zijn volop in bedrijf tijdens de Open Dagen. Net als het theater, de optiekwinkel en de bakkerij.

Naast de eigen leerbedrijven, werkt het Deltion College ook veel samen met het bedrijfsleven. Voor stages en projecten en met speciale klassen. Zo kun je bij de richting Horeca kiezen voor de Librije-, Hilton- en zelfs de McDonalds klas. Kies je voor de niveau-4 opleiding Motorvoertuigentechniek, dan kun je een plek krijgen in de Deltion Autosportklas. Studenten uit deze klas zijn verantwoordelijk voor het prepareren en onderhouden van de rallyauto’s van het Deltion rallyteam. Zij gaan mee naar de grootste en bekendste rally’s van de Benelux.

Studenten en leraren geven tijdens de Open Dagen informatie over de opleidingen. Daarbij gaan zij vooral in op de praktijk: wat word je nu eigenlijk, en hoe leer je dat vak bij het Deltion? Beroep en praktijk staan dus centraal. Verschillende (stage)bedrijven zullen daarbij helpen.

Tijdens de Open Dagen is ook het Studenten SuccesCentrum geopend: het loket binnen het Deltion College voor persoonlijke begeleiding, voorlichting en informatie over bijvoorbeeld studiefinanciering, buitenlandstages, hulp bij dyslexie.

Deltion is er niet alleen voor jongeren, maar ook voor volwassenen die willen om- of bijscholen. Tijdens de Open Dagen kunnen bezoekers bij het volwassenenloket van Deltion informatie krijgen over het cursusaanbod. Deltion biedt verschillende vakgerichte cursussen aan in diverse branches, waaronder grafisch, horeca, ICT, administratief en zorg & welzijn.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.