dauwpopen8239breidt line up uit

De organisatie van Dauwpop heeft vrijdag dEUS, Foxygen, Dead Moon, C.W. Stoneking en Afterpartees toegevoegd aan de line-up voor Dauwpop 2015.  

Misschien wel de beste gitaarband uit België is dEUS. De band bestond onlangs 20 jaar en vierde dat met onder andere twee uitverkochte greatest hits shows in Paradiso. Bij deze shows bleek hoe urgent en goed hun muziek nog steeds is.

Maker van drie bijzonder goed ontvangen albums is Foxygen. Met het nummer ‘San Francisco’ scoorden ze een dikke underground hit en de doorbraak naar een echt groot publiek kan niet lang meer op zich laten wachten. Live is het een uitzinnige vreugde met een podium vol bandleden, danseressen en zwoele achtergrondzangeressen.

Begin jaren ’90 legde deze legendarische garagepunk band de basis voor alle hedendaagse garagebandjes. De liefhebber zal de naam Dead Moon zeker kennen. De Amerikaanse band doet dit jaar nog slechts één reünie show in Europa en dat is op Dauwpop.

Na 6 jaar is de Australische C.W. Stoneking weer helemaal terug met zijn nieuwe album ‘Gon’ Boogaloo’. De muzikant mixt jaren ’20 en ’30 blues en jazz met hillbilly, gospel, en country.

Één van de grootste talenten uit Nederland zijn de branieschoppers van Afterpartees. Single ‘First/Last’ leverde al een bescheiden radiohitje op en aankomend album ‘Glitter Lizard’ belooft een garagepop pareltje te worden.  

De voorverkoop voor Dauwpop is al begonnen via staging2.dauwpop.nl. Tickets kosten 47,50 euro (excl. servicekosten) per stuk. Een kinderticket (8 t/m 14 jaar) kost 12,50 euro (excl. servicekosten). Overnachten op Dauwpop Campsite is ook weer mogelijk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.