d66 over n35 we zijn weer terug bij af

“Zowel de VVD als het CDA krijgen het schijnbaar niet rond op Rijksniveau om hun partijgenoten mee te laten denken en te betalen,” aldus Terlouw. Hij is gemeenteraadslid van D66 in Raalte en zit ook namens die partij in Provinciale Staten van Overijssel. “In 2009, nog voordat D66 in de raad Raalte en de staten van Overijssel zat, was de mening van D66 (toen in oprichting) om te kiezen voor de zuid-om variant. Steeds meer krijg ik nu het gevoel dat de raad Raalte destijds geen goede keus heeft gemaakt.”

Terlouw: “Men ging voor verdiept rechtdoor, mede dankzij lobby uit Ramele, ondanks dat die zuid-om variant 120 miljoen euro goedkoper was, de klankbordgroep massaal voor de zuid-om koos en er zowel voor de Zegge als voor Raalte Noord goede ontsluitingen zouden ontstaan. De huidige werkelijkheid laat zien dat de gemaakte tracé keus destijds niet goed was.”

“De minister denkt niet mee om een oplossing om de Raalte noord-centrum verbinding incluis veiligheid van het kruispunt te vinden. Het Rijk laat Raalte volledig barsten, ondanks dat kruispunt Bos gezien wordt als het meest gevaarlijkste kruispunt van de N35.”

Terlouw wil daarom met de gemeenteraad in gesprek. “Daarom al, zou ik willen voorstaan de variantenkeus van Raalte op raadsniveau te herijken en dan wel snel. De raad Raalte zal hier iets over moeten vinden. De raad heeft haar voorkeur destijds aan het Rijk kenbaar gemaakt en ik vind dat we die keus moeten herzien . Dat heb ik eerder al kenbaar gemaakt, zowel aan de raadsfracties als aan het college, maar men voelde daar echter niets voor. Ik neem het deze minister hoogst kwalijk van haar weigering mee te betalen en snap ook niet dat de VVD lokaal en provinciaal dit over hun kant laten gaan.”

Terlouw besluit: “Ronduit belachelijke opstelling van de minister en haar partijgenoten en we zijn weer terug bij af. Raalte trekt aan het kortste eind, zover is me duidelijk.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.