chantal hendriks wint landelijke marathon

. Vervolgens deed geen van de andere dames haar dat nog na. Dit was voor Hendriks haar eerste zege bij een landelijke wedstrijd.

Nynke Pellikaan (Woonaccent-Forte development) won de sprint van het peloton en werd tweede, Corina Dijkstra (Weissensee4kids) derde. Hendriks stond na twee wedstrijden al goed in het klassement, maar door deze overwinning wordt ze de nieuwe leidster, met een voorsprong van 18 punten op de nummer twee. Met nog maar een wedstrijd te gaan, maakt ze nu dus een goede kans op de eindoverwinning. Deze competitie wordt gehouden voor, de naam zegt het al, de toppers uit de regiocompetities, dus de dames die de overgang willen maken naar het hoogste niveau, de KPN Marathon Cup. Daar schaatst zus Sharon Hendriks al een paar jaar zeer verdienstelijk. Zij werd net vierde op het NK en in Eindhoven zelfs tweede, vanuit een kopgroep van zeven met ook een ronde voorsprong.

Sharon Hendriks kreeg nog maar een paar dagen geleden het onaangename bericht te horen dat haar team Mobility Service/Okkinga Communicatie aan het einde van dit seizoen wordt opgeheven en zal dus naar een andere ploeg op zoek moeten. Wel goed bericht kregen vier pupillen van de Stokvisdennen afgelopen week. Zij mogen naar het Nederlands Pupillen Toernooi, het officieuze NK-pupillen, 24 januari in Groningen. A-pupil Stefan Westenbroek uit Ommen, Dalfsenaren en B-pupillen Joep Wennemars en Mees Hulst en C-pupil Loek van Vilsteren uit Zwolle staan respectievelijk vierde, derde, zesde en elfde in hun categorie op de Nederlandse ranglijst 500 meter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.