bv natuurlijk op naar een duurzaam proces

‘‘Wat mensen vaak niet beseffen, is dat er naast de bouwmaterialen nog een heleboel gedaan kan worden om duurzamer te zijn. Zo kan er een heleboel mis gaan in het bouwproces, wat zorgt voor verspilling. Helaas gebeurt dat ik de praktijk dan ook, wat leidt tot extra kosten, maar vooral ook frustraties. Door middel van lean bouwen ga je deze verspilling tegen. Dat is handig voor bouw gerelateerde bedrijven en daarom zinnig voor die opdrachtgevers die duurzaam willen bouwen of verbouwen.’’

‘‘Wij hanteren een praktische aanpak om negen soorten verspilling tegen te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat op voorhand verwachtingen worden omgezet in afspraken en dat het naleven daarvan aan het begin geborgd wordt. Verder is nadenken over materiaal belangrijk, zodat er minder in de prullenbak belandt. Ook samen met onderaannemers nadenken over materieel is zinvol. Dit betekent bijvoorbeeld dat een steiger direct voor alle werkzaamheden gebruikt wordt waar een steiger voor nodig is, in plaats van dat deze meerdere keren op en af gebouwd wordt. We zien het in de praktijk gebeuren.’’

‘‘Eigenlijk komt het er op neer dat je door een goed bouwproces en weinig fouten heel duurzaam bent. Door te voorkomen dat er dingen mis gaan, voorkom je onnodige werkzaamheden en onnodige kosten. Dit geldt voor het hele bedrijf: van het kantoor tot aan het contact met de klant en het bouwproces. Voor een bedrijf kan het op orde brengen van kantoren de eerste stap zijn. Een nette geordende werkplek voorkomt fouten aan het begin van een bouwproject. Uiteraard geldt dat ook voor bouwplaatsen in een later stadium.’’

SmitDeVries helpt bouw gerelateerde bedrijven met het organiseren van een lean en duurzaam bouwproces. Ook particulieren kunnen bij het bedrijf terecht met bijzondere projecten. Wil je meer informatie? Neem dan contact op via info@smitdevries.nl. Heb je zelf een vraag voor de ondernemers van de BV Natuurlijk? Stuur je vraag naar info@bvnatuurlijk.nl en kijk ook eens op staging2.bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.