bv natuurlijk een pelletcvketel in huis

‘‘Het is zeker mogelijk om een woning duurzaam en comfortabel te verwarmen met een pelletsverwarmingsketel. Pelletketels zijn ketels die automatisch gevoed worden met houtpellets uit de opslag. Voor de woningsector worden er speciale silo’s en bunkers gemaakt. Deze pelletstanks worden kant-en-klaar vanaf de fabriek geleverd en op het erf onder de oprit geplaatst. Voordeel hiervan is dat de silo eenvoudig gevuld kan worden door de pelletsleverancier en bovendien neemt de tank geen extra ruimte in.’’

‘‘Het is belangrijk om de capaciteit van de pellet verwarmingsketel die nodig is om het huis te verwarmen goed te inventariseren. Dit is afhankelijk van de grootte en isolatiewaarde van de woning. Er zijn tegenwoordig pelletsketels verkrijgbaar voor de particuliere woningen met een vermogen vanaf 6 kW.’’

‘‘Naast de silo voor de houtopslag, heb je natuurlijk ook nog de ketel. Deze is ongeveer zo groot als een koelkast en kan worden geplaatst in de berging, de kelder, de garage of op zolder. De brandstof bestaat uit houtpellets. Dit zijn samengeperste houtbrokjes. Deze houtpellets worden één à twee keer per dag automatisch van de silo naar de dag voorraad gezogen. Vanuit de dag voorraad wordt de pelletscvketel automatisch gevoed.’’

‘‘Je hebt dus bijna geen werk met een pelletketel. Deze moderne modulerende pelletsketels hebben een modern design, werken volautomatisch en zijn voorzien van een modern geïntegreerd Touch-screen display. Het wordt je nog makkelijker gemaakt met een smartphone verwarmingsapp. Hiermee kun je op ieder moment van de dag de gewenste temperatuur instellen.’’

Wil je meer weten over een pelletkachel voor het verwarmen van je woning? Neem dan contact op met Estufa B.V. via 0570 521030, info@estufa.nl of kijk op staging2.estufa.nl of staging2.hargassner.nl. Heb je zelf een vraag aan een van de ondernemers van de BV Natuurlijk? Stuur je vraag dan naar info@bvnatuurlijk.nl en kijk ook eens op staging2.bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.