Home / archiefcentraal / bruggen met naambordjes is dat nuttig

bruggen met naambordjes is dat nuttig

Wat is dat toch met al die overbodige verkeersborden tegenwoordig? Deze week was het weer raak. Dit keer bij de brug over het Overijssels Kanaal ter hoogte van de Beaphar in Raalte. Langs de N35 werd met een hoop bombarie een bord geplaatst. Een nuttig bord? Welnee! Een bord met de naam van de brug erop. Wie wil dat nu niet.

Met behoorlijk materieel werd het bord langs de weg geplaatst. Kosten nog moeite werden gespaard. Maar wat staat er eigenlijk op? Nou, niet zoveel: ‘Brug Overijssels Kanaal 1940 Rijkswaterstaat’. Dat die brug over het Overijssels Kanaal ligt, is in de omgeving al lang bekend. Daar is natuurlijk geen bord voor nodig. Maar de vele toeristen zullen in de toekomst waarschijnlijk wel massaal hun auto aan de kant zetten om niet alleen met de brug, maar ook met het naambord op de vakantiekiekjes te staan. Of niet natuurlijk.

We zijn overigens erg benieuwd of dit bord wél blijft staan met het oog op het ‘Welkom in Salland’-bord dat eind vorig jaar langs de N35 kwam te staan. Dat object werd binnen no-time weer verwijderd omdat omwonenden klaagden over een belemmerd zicht op de weg.

En wie denk dat dit de enige brug in de regio is die op een eigen naambordje kon rekenen, heeft het mis. Ook de Ganzepannerbrug tussen Dalfsen en Heino kreeg een dergelijk naamplaatje.

Lees ook

Friends of Ribs & Blues wil fans en festival verbinden

RAALTE – Een speciale vriendenclub voor de liefhebbers, sympathisanten en fans van Ribs & Blues …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.