booy wil dat spelers fouten durven maken

Go Ahead Eagles staat aan de vooravond van een heel erg belangrijke wedstrijd. Aanstaande zondag neemt de ploeg van Foeke Booy het op tegen ADO Den Haag en kan zich dan revancheren voor de verliespartij in Tilburg tegen Willem II. Volgens Booy moet zijn ploeg vooral meer kansen creëren en daarvoor moeten zijn spelers de oplossing gaan zoeken om de opening te vinden. “We moeten spelen met het lef om avontuur te zoeken. Mijn spelers moeten fouten durven maken en geen twijfel hebben”, aldus de trainer.

De trainer stuurt tegen ADO niet dezelfde elf spelers het veld in als tegen Willem II. Hij was vooral ontevreden over de buitenspelers en daardoor zullen Alex Schalk en Lesly de Sa plaatsnemen op de bank. Sander Duits keert terug in de basis op het middenveld, waardoor Deniz Türüc als een soort ‘hangende’ linksbuiten gaat voetballen. Aanwinst Wesley Verhoek begint als rechtsbuiten direct in de basis. Peter van Ooijen en Robin van der Meer zijn nog niet voldoende hersteld om bij de selectie te kunnen zitten. Gilliano Wijnaldum is na zijn twee gele kaarten en dus rode kaart geschorst voor het duel tegen ADO.

Go Ahead Eagles zit in een moeilijke fase en staat op de gevaarlijke zestiende plek. Winst lijkt tegen ADO cruciaal om het seizoen een positieve draai te geven beseft ook Booy zich. “Het is een belangrijke pot, we moeten winnen om op de ranglijst te kunnen klimmen. Doordat we een aantal keer hebben verloren is de situatie in de spelersgroep nu lastig en grillig. Alleen een winstpartij kan ons nu verder helpen.”

Toch is Booy niet helemaal ontevreden over zijn elftal. “Verdedigend staan we helemaal niet slecht. We geven eigenlijk alleen maar kansen weg omdat we de man uit onze rug laten lopen. We werken er met z’n allen hard aan om dat er uit te krijgen om zodoende een positief resultaat neer te kunnen zetten.

Het duel tussen Go Ahead Eagles en ADO Den Haag begint zondag om 16.45 uur en is live te volgen via het Twitteraccount @Deventercentr.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.