booy strijdvaardig voor duel met willem ii

Foeke Booy kan niet wachten tot het zondag is. Hij popelt. “De eerste van zeventien finales. De cruciale fase van de competitie. Zeer uitdagend en zeer mooi. Alle energie die we erin hebben gestoken, moeten we nu omzetten in resultaten. Ik heb daar vertrouwen in. Wij moeten gaan jagen en ons niet op laten jagen”, meldt de oefenmeester op de clubwebsite.

Zondag hervat Go Ahead Eagles om 12.30 uur de competitie in Tilburg, tegen promovendus Willem II, dat een prima eerste seizoenshelft speelde. Booy strijdvaardig: “Wij staan op vier punten van ze en zij staan

twaalfde. Voor ons niet onoverbrugbaar.”

Op Peter van Ooijen (enkel heeft terugslag) en Robin van der Meer (gebroken middenvoetsbeentje) na reist Booy met een fitte selectie af. Een selectie waarin Booy nadrukkelijk zijn vertrouwen heeft uitgesproken. En een selectie waarin zoveel spelers een basisplaats verdienen, zeker ook op basis van het trainingskamp in Portugal, dat er soms flinke keuzes gemaakt moeten worden. Zoals bij de keepers. Booy: “Mickey en Erik (Van der Hart en Cummins, red.) houden elkaar scherp en ook Maurits Schmitz, de derde keeper, maakt een goede indruk. De onderlinge verschillen tussen de eerste twee gaat over details.” Booy kiest voor Van der Hart. “Ik houd daarbij ook vast aan continuïteit.”

Dat ook de spelers die soms buiten de basis vallen volop betrokken blijven, is van cruciaal belang weet Booy: “Het besef dat het belang van de club het belang van ons allemaal is, leeft enorm in deze groep. Het is heel belangrijk hoe men omgaat met teleurstellingen. Iedereen moet beseffen dat er voor iedereen kansen komen om belangrijk te zijn. Dat is ook bewezen voor de winterstop. We moeten op elkaar kunnen leunen en op elkaar kunnen vertrouwen”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.