booy komst plet is win win situatie

Het binnenhalen van Glynor Plet als nieuwe spits van Go Ahead Eagles is in de ogen van trainer Foeke Booy een win-win-situatie. “Ik heb Glynor gezegd: voor jou een mooie kans, maak het maar waar. Voor Go Ahead

Eagles is hij een mooie versterking, die in de lijn van de komst van Wesley Verhoek ligt.”

Volgens Booy is Plet een behoorlijke versterking voor de ploeg uit Deventer. “Ook Glynor brengt ervaring en een goede leeftijd mee. Hij heeft lengte, kopkracht, is balvast. Heel goed en positief om hem erbij te hebben.”

Daarnaast stelt de oefenmeester dat de huur van de bijna 28-jarige voetballer past binnen het beleid van Eagles. “We hebben altijd gezegd: we gaan niet halen om het halen, we halen alleen als we er iemand bij krijgen die echt iets kan toevoegen, die ons echt kan helpen. Ik denk dat dát met Glynor en Wesley wel goed zit.”

Indrukwekkend CV

Plet, in de Jupiler League-jaren menigmaal een plaag voor GA Eagles als veelscorende spits, heeft een indrukwekkend cv opgebouwd. Hij werd bij FC Lisse, Telstar (twee keer), Heracles en Hapoel Beër Sjeva clubtopscorer. Verder speelde hij voor FC Den Bosch, FC Twente, KRC Genk en Zulte Waregem. Opvallend is dat Plet in 19 wedstrijden in de Europa Cup negen keer raak schoot. Ook bij Zulte Waregem was hij dit seizoen in dat verband opvallend trefzeker: drie goals in drie Europese wedstrijden. Met Genk won hij een grote prijs: de beker van België, in 2013.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.