bedrijven klagen raalte aan over nieuwe regels

Enkele ondernemers uit Raalte zijn dinsdag naar de Raad van State gestapt, omdat ze vinden dat hun percelen door toedoen van de gemeente Raalte veel minder waard zijn geworden. Ze hoopten op die percelen werkplaatsen met bedrijfswoningen te bouwen op bedrijventerrein De Zegge V, maar met een nieuw bestemmingsplan heeft de gemeente die wensen geblokkeerd. De gemeente verbiedt voortaan de bouw van bedrijfswoningen op bedrijventerreinen. Dat meldt RTV Oost

De gemeente vindt bij nader inzien dat woningen niet op een bedrijventerrein thuishoren. De ondernemers vinden dat de gemeente de oude rechten op bebouwing niet zomaar kan afnemen. De gemeente had volgens hen zelf gezegd dat die oude rechten zouden blijven bestaan.

Volgens de advocate van de gemeente is die toezegging bedoeld voor twee andere bedrijven die al een bedrijfshal hebben neergezet. Zij mogen nog wel een bedrijfswoning bouwen als die noodzakelijk is.

De ondernemers maken overigens weinig kans om hun rechtszaak te winnen. De Raad van State geeft gemeenten het recht om hun beleid aan te passen. En wie niet tijdig bouwmogelijkheden benut, loopt de kans die mogelijkheden te verliezen.

De uitspraak volgt over zes weken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.