Home / archiefcentraal / zonnehof en hockeymeiden helpen joni

zonnehof en hockeymeiden helpen joni

Petra Biesterbos, Marlon Kloosterman, Evelyn Bruins en Else Snellink waren door de KNVB uitgenodigd bij de stichting Joni. De KNVB is bij dat project betrokken omdat Joni zich ondermeer bekommert om gehandicapte kinderen. Ze verzorgen onder meer volleybal- en judolessen aan dove kinderen. Of eigenlijk leiden ze sportinstructeurs in de hoofdstad van Ethiopië op die dan zelf de sportlessen geven. Want als je de leraar opleidt zet dat snel meer zoden aan de dijk. Op die manier wordt het dove en blinden kinderen ook mogelijk gemaakt naar school te gaan. Er worden lesprogramma’s voor hen ontwikkeld. Leerkrachten worden opgeleid.

De meiden van Sallands Mixed Hockeyclub namen zich al tijdens het bezoek aan het project voor, eenmaal terug in Nederland, geld in te gaan zamelen voor Joni. De kerstmarkt is stap 1. Op 1 maart wordt een volgende grote stap gezet: dan is het Hoftheater dankzij sponsor Maan een halve dag afgehuurd voor een grote benefietdag.

Op de Zonnehof werd de opbrengt in ontvangst genomen door Hester Westerveld. Zij is de oprichtster van Joni. Tijdens stage vanuit Windesheim werd ze gegrepen door de kansarme situatie van sommige kinderen en ze besloot er haar levenswerk van te maken, niet in de laatste plaats omdat ze daar haar liefde trof. Inmiddels is de Achterhoekse ook getrouwd met de Ethiopische Dawit Mersha die ook op de Zonnehof was.

De vier Raaltese meiden zijn volop in de weer de middag in het Hoftheater voor te bereiden. Wie daar leuke ideeën voor heeft, wie er geld voor in wil zamelen, wie zich aanbiedt iets op het podium te doen, die kan via ons contact krijgen met de initiatiefneemsters.

Lees ook

Natuurmomenten: ‘Van ‘t pad af’

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.