zes keer winst voor lemelerveldse fietsers

De veldrijders van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld hebben afgelopen maand in totaal zes overwinningen en 11 podiumplaatsen bij elkaar gereden in de nationale veldritten.

Op 1 november waren Jeroen Wessel en Jordy Luisman afgereisd naar Neede om daar het districtskampioenschap van de regio noord en oost te rijden. Na een korte solo van 2 ronden won Jordy en werd Jeroen verdienstelijk 3e. Een dag later vond er een Nationale cross plaats in Almelo. Op een snel maar bochtig parcours ontstond er al snel een kopgroep met daarin Jeroen en Jordy. Na een demarrage in de 2e ronde was Jordy vertrokken voor de winst en in een bloedstollende sprint van de achtervolgende groep duwde Jeroen zijn wiel als 3e over de meet.

De week erna, op 8 november, reden Jeroen en Jordy de nationale veldrit van Apeldoorn. Na een sterke eerste helft kwam Jeroen alleen aan de leiding te rijden. Doordat Jordy zijn start volledig miste was hij op een lange achtervolging aangewezen, maar in de slotronde weet Jordy Jeroen toch nog bij te halen en uiteindelijk als winnaar over de streep te komen gevolgd door Jeroen op plek 2. Wederom een succesdag voor het team.

Op 16 november stond de cross in het Brabantse Lieshout op het programma. Na de nodige regenval was het parcours behoorlijk glibberig geworden. Ondanks de gladde omstandigheden ontstond er toch een omvangrijke kopgroep met daarin Jeroen en Jordy. Met het ingaan van de laatste ronde moest Jeroen lossen bij de kopgroep en kon hij niet meer mee kon doen voor een eventuele podiumplaats en komt uiteindelijk al 6e over de meet. Jordy weet zich voorin te handhaven en weet zich als eerste door de laatste bocht te wurmen en daardoor als winnaar over de streep te komen.

Een week later, 22 november, vertrokken de crossers Jeroen en Jordy richting Hilversum, daar troffen ze een supersnel en kurkdroog parcours aan wat niet echt in het voordeel was voor beide renners. Na half koers kwam Jeroen ten val waardoor hij de kopgroep moest laten gaan. Jordy wist een ronde later met 2 andere renners weg te rijden en in de laatste ronde komt hij op kop door de laatste bocht en valt de Nederlands kampioen achter hem waardoor Jordy redelijk makkelijk naar de winst sprintte.

Op 30 november was het een thuiscross voor de renners van het team, namelijk in Hellendoorn. Hier gingen Jeroen Wessel, Niels Luisman en Jordy Luisman van start. Op een zware en technische omloop waren de renners gebrand om een goede uitslag te rijden. Jordy vertrok vol vanuit de startblokken waardoor er al snel een kleine voorsprong van een aantal renners ontstond waaronder ook Jeroen. Na 1 ronde kwam Jordy solo aan de leiding en bouwde zijn voorsprong uit. Hierachter was het spannend omdat Jeroen met een behoorlijk grote groep moest strijden voor de laatste twee podiumplaatsen. Uiteindelijk ging Jeroen er twee ronden voor het einde vandoor in de klim en wist een zeer knappe 2e plaats te behalen achter winnaar Jordy Luisman. Niels kwam in de wedstrijd een aantal keren ten val maar wist zich toch terug te knokken naar een 13e plaats.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.