welzijnsorganisaties tekenen voor samenwerking

Vijf welzijnsorganisaties hebben maandagavond een samenwerkingovereenkomst ondertekend. De bestuurders van Stichting Kulturhus Olst-Wijhe, Stichting Welzijn Olst-Wijhe, Stichting de Kern, Stichting Landstede welzijnen de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel ondertekenden het BWV. Dat staat voor Breed WelzijnsVerband Olst-Wijhe.

De organisaties gaan vanaf 1 januari samen aan de slag onder de naam Breed WelzijnsVerband en bieden informatie, advies, begeleiding, hulp en ondersteuning op het gebied van welzijn, informele zorg, cultuur en sport.

In maart 2014 heeft de gemeente Olst-Wijhe de uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek naar de vormgeving van een samenwerking op het brede welzijnsvlak voor Olst-Wijhe onderschreven.

Daarna hebben de vijf organisaties in goed overleg besloten over te gaan tot het inrichten van een structurele samenwerking voor de gemeente Olst-Wijhe. Op basis van één gemeenschappelijke subsidie-overeenkomst met de gemeente Olst-Wijhe. De leidinggevenden van de vijf organisaties hebben samen een plan van aanpak met de ambities voor de komende jaren uitgewerkt.

Met en door inwoners wil het BWV het welzijn en de gezondheid versterken. Door het benutten van talenten van inwoners en die van vrijwilligers en professionals in het bijzonder en hulp op maat bieden.

Vragen? Dan kun je contact opnemen met Angelieke Huisman van Stichting Kulturhus Olst-Wijhe via telefoonnummer 06-54700202.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.