vvd nieuwstraat onveilig voor ouderen

“Met name voor ouderen is het echt onveilig. Vanuit huis over het trottoir naar het dorp lopen, is nauwelijks mogelijk. Als iemand met de rollator naar het centrum moet hij over midden van de weg lopen, met alle risico’s van dien”, zo slaakten de bewoners onlangs een noodkreet, die zich extra zorgen maken omdat bij vorst in de Nieuwstraat niet meer wordt gestrooid.

Voor de VVD-fractie alle reden om zich ter plaatse te laten informeren.“Het is duidelijk dat hier niet één probleem is, maar juist de stapeling van factoren die maken dat hier eens goed naar gekeken moet worden, en dat daar niet te lang mee gewacht moet worden. Gelukkig hebben de bewoners zelf prima ideeën en zijn zeer bereid om actief mee te denken”, aldus Ben Nijboer en Emiel Gerner, die namens de fractie poolshoogte namen.

De fractie heeft de situatie inmiddels onder de aandacht van het college gebracht. Eén de opties daarbij is het helemaal ophogen van rijbaan en trottoirs, waardoor de hoogteverschillen worden opgeheven. Verder wil de VVD dat het college in gesprek gaat met de bewoners over de mogelijkheid om de Nieuwstraat ‘autoluw’ te maken. “En zeker met de winter voor de deur zou het goed zijn als deze straat, totdat maatregelen zijn getroffen, wordt meegenomen in de nieuwe strooiroutes”, zo roept de fractie het college op.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.