vriends we misten het vernuft voorin

Na de 2-0 nederlaag op bezoek bij AZ stond Eagle Bart Vriends teleurgesteld de pers te woord. Volgens de verdediger lag het vooral aan de aanvalslinie dat de wedstrijd niet naar eigen hand kon worden gezet.

“We hadden moeite met het creëren van mogelijkheden”, aldus Vriends. “AZ gaf ons de ruimte en daarmee het initiatief in het begin van de wedstrijd. We misten echter vastigheid voorin en konden daardoor weinig uitrichten.”

Maar ook op de momenten dat zijn ploeg een kansje kreeg, werd hier onzorgvuldig mee omgesprongen. “Wanneer we dan een kans kregen, wat zelden het geval was, waren we te onrustig voor de goal. Ook zat het vanavond keer op keer niet mee. Het benodigde vernuft was vanavond niet aanwezig bij ons voorin.”

Over de defensie was Vriends, die dit seizoen al drie keer trefzeker was in de competitie, behoorlijk tevreden. “Naast het feit dat we zelf weinig kansen creëerden, gaven we zelf ook heel weinig weg.” Onder meer dankzij goed verdedigend werk stond Eagles in de rust slechts op een 1-0 achterstand waardoor alles nog mogelijk leek. “We voelden in de kleedkamer dat we hier wat konden halen”, bevestigde de verdediger dat uitzicht.

In de tweede helft leek Eagles echter machteloos en kwam de 2-0 in het voordeel van AZ al vroeg op het scorebord. Daarmee werd het voor de Deventenaren haast onmogelijk om nog een punt uit het vuur te slepen. “Uiteindelijk bleken we vanavond niet goed genoeg. AZ verdiende vanavond de drie punten”, besloot Vriends realistisch.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.