Home / archiefcentraal / verbinding tussen welzijn en zorg

verbinding tussen welzijn en zorg

De komende periode is cruciaal voor een succesvolle hervorming van de langdurige zorg. Die hervorming houdt in dat de huidige AWBZ verdeeld wordt over drie partijen. Zo is de gemeente in 2015 verantwoordelijk voor het uitvoeren van de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), regelen de zorgkantoren de Wet langdurige zorg (Wlz) en valt wijkverpleging onder de Zorgverzekeringswet en daarmee onder de verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars.

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.