van tegenstanders tot vakantiegangers

Het was de eerste keer Georginio versus Gilliano tijdens PSV tegen Go Ahead Eagles. Zaterdagavond stonden ze als tegenstanders op het veld tegenover elkaar, deze week zitten ze naast elkaar in het vliegtuig om samen naar Suriname af te reizen. De meest volwassen Wijnaldum won van de jongere Wijnaldum met duidelijke cijfers (5-0).

“Van te voren hebben we het totaal niet over dit duel gehad”, zegt Georginio Wijnaldum. “We spreken elkaar dagelijks, maar er zijn ook nog andere dingen in het leven waar we over praten.” Toch was het een bijzondere ontmoeting voor de broers. Nog nooit eerder troffen ze elkaar van begin tot eind in een onderling duel. “Dan was hij geblesseerd of zat ik soms op de bank”, legt Georginio uit waarom ze nooit eerder negentig minuten tegen elkaar voetbalden. Beide broers spelen namelijk wel al jaren in de Eredivisie.

Tot een rechtstreeks duel in Eindhoven leidde het onderonsje tussen de broers niet. “We zijn elkaar niet echt tegen gekomen tijdens de wedstrijd. Maar natuurlijk is het altijd leuk om tegen elkaar te spelen”, vindt Gilliano Wijnaldum. “We zijn heel erg verschillende voetballers. Ik ben wat groter, sterker en verdediger. Hij is wat aanvallender ingesteld. Qua instelling lijkt het net of ik geen zin heb in de wedstrijd. Ik heb een laconieke houding, maar we willen beide altijd winnen.”

Titelkandidaat

De broers hebben nu alle tegenstanders in de Eredivisie ontmoet en in navolging van zijn coach vindt ook Gilliano PSV titelkandidaat nummer één. “Ze hebben veel individuele kwaliteiten, het is een heel erg goede ploeg.” Om er vervolgens aan toe te voegen dat hij zijn broer het kampioenschap ook wel degelijk gunt. “Hij is nog nooit kampioen geworden in de Eredivisie en ik hoop dat hij dit jaar wel kampioen wordt.”

Kerstgedachte

Waar Georginio met een brede glimlach de catacomben van het Philips Stadion binnen wandelde, stond het gezicht van zijn broertje op onweer. Dat had alles te maken met de 5-0 overwinning voor PSV en de blunder van Gilliano Wijnaldum voorafgaand aan de 4-0. “Dat gun je je broertje niet”, vertelt Georginio meelevend. “We stonden op dat moment 3-0 voor en toevallig zette ik op dat moment druk. Ik zag Jürgen (Locadia red.) wel staan, maar hij niet. Hij speelde de bal iets te zacht terug. Natuurlijk hoop ik niet dat hij zo’n fout maakt. Ik had liever met 4-0 gewonnen zonder dat hij die fout had gemaakt. Daar ga ik hem niet mee dollen tijdens kerst hoor, nee hij moet hier gewoon van leren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.