turuc speelt tegen de te kloppen ploeg

Go Ahead Eagles speelt zaterdag in Alkmaar de uitwedstrijd tegen AZ. Na het knappe gelijkspel tegen Vitesse spreekt Booy van weer een interessante wedstrijd. Naar verwachting wijzigt de coach zijn ploeg wel op één plek. Zijn selectie is op Peter van Ooijen na helemaal fit en wederom een stukje completer.

“AZ is de te kloppen ploeg”, begon Booy zijn perspraatje vrijdag clichématig. De coach doelde op het feit dat AZ in uitstekende vorm verkeert en dat Eagles maar wat graag wil winnen in Alkmaar. Dat gaat Booy proberen met een elftal dat hij op één plek wijzigt ten opzichte van de wedstrijd tegen Vitesse. De verwachting is dat Sander Duits plaats moet maken voor Deniz Türüc. Marnix Kolder, die weer fit is na zijn ribblessure, begint op de bank.

In Alkmaar is de personele bezetting van gelijkwaardig niveau. Ex-Eagle Haps speelt door afwezigheid van Poulsen en het meespelen van Haye is onzeker. Berghuis versterkt de selectie juist weer. De smaakmaker van het begin van de competitie keert terug na een blessure, maar start niet in de basis.

AZ speelt sinds kort in een nieuw spelsysteem en dat heeft de Alkmaarders geen windeieren gelegd. AZ won namelijk drie keer op rij en de verdediging van AZ hield daarnaast al die wedstrijden de nul. Booy vindt het een mooie uitdaging om te scoren tegen AZ, maar is op zijn hoede voor de omschakelingen van de Alkmaarders. “Ze spelen de laatste tijd erg goed in het nieuwe systeem. Een hecht collectief zorgt er voor dat de ruimtes klein zijn, maar in de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk. Het is daarom van cruciaal belang dat we geen ruimtes weggeven.”

De speelstijl van zijn eigen ploeg stemt Booy tot tevredenheid. “We zijn in staat om op twee manieren te spelen. Voor het team is het fijn dat we altijd het geloof en het vertrouwen hebben dat we kunnen terugvallen op een ander spelsysteem.” Booy bedoelt daarmee dat Eagles een wedstrijd kan domineren door zelf het spel te maken, maar in moeilijkere wedstrijden ook kan profiteren van razendsnelle uitbraken. “De basis is echter dat we altijd het spel willen maken en vooruit willen voetballen”, legt de trainer zijn voorkeur bloot.

In Alkmaar krijgt Eagles waarschijnlijk de mogelijkheid om het voorkeurssysteem van Booy te spelen omdat AZ met hun 4-4-2 systeem vooral achterover leunt. Dat is wellicht ook de belangrijkste reden dat spelmaker Türüc speelt in plaats van de defensief ingestelde Duits. Het duel in Alkmaar begint om 18.30 uur en is live te volgen op Twitter via @Deventercentr.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.