trucker ontsnapt aan botsing met trein

De foto bij dit artikel is misschien wat onduidelijk, daarom leggen we hem eerst maar even uit. Op de foto zie je een file bij de spoorwegovergang aan de Almelosestraat in Raalte, afgelopen maandagmiddag even na 17.00 uur. Een lange rij auto’s wacht voor de verkeerslichten bij de N35. Midden op de spoorwegovergang staat een vrachtwagen, beladen met twee containers, stil.

Het vervolg van dit verhaal laat zich raden. Er nadert een trein, de spoorbomen sluiten zich en de vrachtwagenchauffeur moet zich een weg banen door het stilstaande verkeer. Hij besluit zijn combinatie op de baan voor tegemoetkomend verkeer neer te zetten. De auto’s die daar aansluiten in de rij maken haastig plaats om het grote gevaarte op tijd genoeg ruimte te geven.

Amper tien seconden nadat de vrachtwagen in veiligheid is gebracht, passeert de trein de spoorwegovergang. Het ging goed, maar dat de chauffeur van de vrachtwagen wat angstige momenten heeft beleefd, dat lijkt niet geheel ondenkbaar.

Vermoedelijk laat die de volgende keer dat hij voor de verkeerslichten op de kruising van de Almelosestraat en de N35 moet wachten, de spoorwegovergang wel vrij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.