stentor hoort vanmorgen haar toekomst

Twee redacties voor het landelijke, internationale en sportnieuws en voor de weekendbijlagen, dat vindt de nieuwe eigenaar overbodig. Al eerder kwam naar buiten dat De Persgroep daarom de nieuwsdienst van Wegener, die in Apeldoorn zit, wil opheffen. Vanmorgen moeten alle Wegenerredacties naar Doorn om daar te horen wat de preciese bedoeling en totale gevolgen van de verkoop zijn. De Vakbond heeft het over 300 ontslagen.

In de afgelopen twaalf maanden ontsloeg Wegener als zelfstand bedrijf in twee fusierondes ook al rond de 500 journalisten. Exacte aantallen zijn niet bekend. Maar de operatie Phoenix kostte eind 2013 zo rond de 250 journalisten hun baan. Beloofd werd toen dat 2014 een rustig tussenjaar zou worden, maar daar kwam niet veel van terecht. In het voorjaar al moesten alle journalisten opnieuw op hun eigen baan solliciteren, met als doel te verjongen, op weg naar meer digitale journalistiek. Ook dat kostte honderden – veelal oudere – journalisten hun baan.

De Persgroep is al eigenaar van De Volkskrant, AD en Trouw. De Autoriteit Consument en Markt (voorheem de Nederlandse Mededingingsautoriteit) moet haar goedkeuring aan de overname geven, omdat met de overname wellicht een te grote journalistieke macht bij het nieuwe bedrijf komt te liggen. De NMA zou dan bijvoorbeeld kunnen zeggen dat de overname akkoord is, mits de nieuwe eigenaar een aantal onderdelen weer doorverkoopt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.