slotdag handbalweek met clinic en wedstrijden

Op de vierde en laatste dag van de CHS Handbalweek, afgelopen dinsdag, hebben de teams in ochtenduren nog even lekker kunnen trainen in sporthal Tijenraan. In de Carmelhal trakteerde Jong Oranje ruim 100 kinderen van 8 Sallandse verenigingen op een mooie clinic.

Om 13.00 startte het CHS A-team de wedstrijd tegen Klink Nijland/Kwiek dat op dit moment tweede staat in de 1e klasse. Omdat Kwiek over wat meer routine beschikte, had CHS wat moeite hier mee om te gaan. CHS moest zich steeds terugvechten uit een 3 of 4 doelpunten achterstand. In de 2e helft leek men de succesvolle oplossing te hebben gevonden en kon CHS de stageweek afsluiten met een mooie 35-32 zege.

Intussen liepen de tribunes weer vol, want Keukenland /Wijhe ’92, de ongeslagen koploper in de hoofdklasse, mocht de degens kruisen met de Nederland Youth. Aangezien Wijhe in de regel niet met hars speelt, was het spelen van de bal wel eens lastig, maar brutaalweg namen de Wijhese dames het eerste kwartier het voortouw. Daarna namen de Oranje-meiden het initiatief over. Door onder meer 2 fraaie doelpunten van Anouk Kemper uit Haarle kon Oranje halverwege een 17-13 voorsprong nemen. In de 2e helft leed Wijhe teveel balverlies (hars) om nog terug te komen in de wedstrijd. Oranje speelde met vele dadendrang de wedstrijd naar een 35-23 zege. CHS’er Romy ten Cate scoorde 4x voor Nederland Youth.

Topscorers aan Wijhe-kant: Pauline Nijboer en Sharina van Dort, ieder 6x en Janine Nijboer kon 5x het net aan de goede kant vinden.

De slotwedstrijd van de Handbalweek was de wedstrijd Jong Oranje tegen België. En net als in de wedstrijd tegen Nederland Youth verrasten de Belgen in positieve zin. Jong Oranje kon zich geen inzinking veroorloven. De Belgische Kristien Leonars wist het zelfs voor elkaar te krijgen om aan het einde van de 1e helft een vrije worp over een 6-persoons Oranje-muurtje strak in de kruising te schieten. Jong Oranje leidde bij rust met 14-13.

De openingsfase van de 2e helft was voor Nederland. Met snelle acties werd de voorsprong vergroot naar 18-14. Tamara Haggerty (totaal 45 doelpunten) bleek aan de cirkel een kwelgeest voor de Belgische verdediging. Maar België was niet van plan zich bij een nederlaag neer te leggen en vocht zich terug naar 22-22. Toen nam Nederland, met Hanne van Rossum uit Nieuw Heeten in de gelederen, het initiatief definitief weer over een won uiteindelijk met 30-26.

De CHS-Handbalweek 2014 kon rekenen over veel complimenten van de trainers en speelsters. De opzet en het idee (talent centraal) oogsten bewondering. Door een breed aanbod van talentontwikkeling, leren van en met elkaar door scholingen, de jongste jeugd en regionale team er bij te betrekken staat er een mooie en tevens unieke formule.

Door de geweldige ondersteuning van Drankenhandel Korbeld kon de organisatie ook de financiële zorgen weerstaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.