samenredzaamheid zorgt voor mooie initiatieven

‘Voor u verandert er niets’, een veelgehoorde boodschap vanuit de overheid als het gaat om de veranderingen in de zorg. Maar er gaat voor u wel degelijk iets veranderen. Al zijn die veranderingen volgens Carinova helemaal niet zo negatief als vaak wordt gesteld.

Vanaf 1 januari 2015 wordt de Algemene Wet Bijzonder Ziektekosten (AWBZ ) vervangen door nieuwe regelingen. Verpleging en verzorging in de thuissituatie gaan uit de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw) . “Wij zetten de laatste jaren al gericht in op zelfredzaamheid. Nu de zorgvraag toeneemt en we naar een ander systeem gaan, is het ook een kwestie van ‘moeten’ geworden. Anders is het niet te financieren”, stelt Janke Jorritsma, Directeur Zorg bij Carinova, van oorsprong wijkverpleegkundige. De overheveling van verpleging en verzorging naar de Zvw betekent dat de zorgverzekeraars wijkverpleging inkopen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.