Home / archiefcentraal / sallandse noaberschap extra belangrijk in 2015

sallandse noaberschap extra belangrijk in 2015

“Er wordt wel degelijk een behoorlijke verandering doorgevoerd in de zorg. Niet alleen voor de zorgverlener en de zorgverzekeraar, maar ook voor u”, vertelt Henk van Kampen, directeur van Zorggroep Raalte.

Vanaf 1 januari 2015 wordt de Algemene Wet Bijzonder Ziektekosten (AWBZ ) vervangen door nieuwe regelingen. Lichtere vormen van zorg en ondersteuning gaan uit de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw). “Het wordt daardoor voor ons als zorgaanbieder wel ingewikkelder”, aldus Van Kampen. “Voor zorgcontractering hadden we eerder contact met het zorgkantoor. Nu loopt dit via de zorgverzekeraar.” De overheveling van lichtere vormen van zorg en ondersteuning naar de Zvw betekent dat de zorgverzekeraars wijkverpleging inkopen.

Lees ook

Twijfels rond toegangscontroles en afgesloten feestterreinen

Organisatoren Pompdagen, Stöppelhaene en Diekdaegen gaan voor mooie zomer 2021 HEINO/RAALTE/WIJHE – Wat kan er, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.