rotary santa run levert 7500 euro op

Onder grote publieke belangstelling werd vrijdagavond in het centrum van Raalte voor de tweede keer de Rotary Santa Run gelopen. Het startsein daarvoor werd als eerste officiële daad van de kersverse burgemeester Martijn Dadema om 19.00 uur gegeven. Daarvoor werden de Kerstmannen en vrouwen opgewarmd door mensen van Life Style Centre. Met veel enthousiasme hebben ruim 350 als Kerstman verklede lopers het 3 kilometer lange traject afgelegd. Velen maakten er een wedstrijd van, terwijl anderen het wat rustiger aan deden.

Veel vaders of moeders deden samen met hun kind mee, zelfs een grootvader van 73 liep mee met zijn kleinkinderen. De jongste deelnemer was 3 jaar. Na afloop werd onder luid applaus aan de snelste, de jongste en de oudste deelnemer een bokaal uitgereikt. Winnaar werd Jeroen Steenblik die in 10.45 het 3 km lange parcours door het centrum van Raalte overbrugde. De laatste deelnemers kwamen na 32 minuten binnen. Op het rood gekleurde Grote marktplein zorgden een DJ en een sneeuwcanon bij Grand Café Neuf nog uren nadien voor een heuse kerstsfeer.

De netto-opbrengst van de actie bedroeg dit jaar 7.500 euro. Dat werd door coördinator Christel Elders van de Rotary samen met burgemeester Martijn Dadema bekend gemaakt. De cheque werd overhandigd aan de Rotaryvoorzitter Jos van den Born. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan de door de Rotary Club Raalte jaarlijks georganiseerde actie voor de “Sallandse kinderen in de Knel”. Wederom werden 400 kinderen uit gezinnen die met een sociaal minimum inkomen moeten rond komen verrast met een sinterklaascadeau.

Het succes van deze Santa Run is niet alleen te danken aan de “Kerstmannen en vrouwen”, maar vooral aan de vele sponsoren. Deze bijdrage is beslist onmisbaar en de Rotary wil alle sponsoren daarvoor heel hartelijk bedanken. Volgend jaar wordt zeker de derde editie van deze Santarun in het centrum van Raalte door de Rotary georganiseerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.