rohda raalte niet voorbij laagvlieger

Rohda Raalte heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Germania. Een teleurstellend resultaat, want de ploeg uit Groesbeek strijdt tegen degradatie uit de Hoofdklasse C.

De eindstand stond halverwege al op het scorebord en trainer Martin Drent mocht daar niet over klagen: “We hebben geluk gehad dat we met een gelijke stand de rust in gingen, eigenlijk had het toen al 0-2 moeten staan.”

De oefenmeester zag hoe Germania de eerste helft domineerde en in de 40e minuut verdiend op voorsprong kwam. Jeroen Jansen, linksback van Rohda Raalte, schatte een hoge bal verkeerd in, waar Wesley Deenen dankbaar van profiteerde. Op slag van rust kwam Rohda Raalte langszij. Deniz Sahbaz maakte een goede actie, legde de bal breed op Dirk Jan Klijn Velderman, die vervolgens de gelijkmaker binnenschoot.

De tweede helft herpakte Rohda zich. “Het was eigenlijk wachten op de tweede goal voor ons”, vond Drent. “Maar het was allemaal net niet vandaag.” Grootste kans was voor topscorer Deniz Sahbaz. Op aangeven van Lars Kamperman Leferink kon de spits vrij inkoppen, maar hij schampte de bal, waardoor deze een makkelijke prooi werd voor Germania-goalie Bart van de Beek.

Koploper Sneek won wel en vergroot het gat met Rohda naar vier punten. Volgende week sluiten de Raaltenaren de eerste seizoenshelft af met de uitwedstrijd tegen Quick’20. Drent: “We wilden vier punten pakken uit de laatste twee wedstrijden. Dat kan nog steeds, maar ik had eigenlijk verwacht dat we vandaag drie punten zouden pakken. Dan moet het maar in een lastige uitwedstrijd gebeuren.”

Linkerrijtje HC:

1. Sneek 12 – 26

2. MSC 12 – 25

3. Juliana 12 – 23

4. Rohda 12 – 22

5. Be Quick 12 – 20

6. RKHVV 12 – 20

7. Quick 12 – 18

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.