ralda en strunk redden salland festival

Op het bericht waarop Salland Centraal aankondigde dat het Salland Festival de stekker er uit getrokken had, werd veel gereageerd. Op zowel de site als de Facebookpagina van Salland Centraal noemde het publiek het verdwijnen van het festival heel spijtig. “Dat heeft er zeker toe geleid dat wij nu verder gaan en verder kunnen”, zegt Ralda èn Strunk-voorzitter Henk Veenendaal. Die hoopt, maar verwacht ook wel, dat de gemeente Raalte deze doorstart zal ondersteunen. Ook bij de provincie verwacht Veenendaal open deuren aan te treffen.

Veenendaal: “de reacties van het publiek op het verdwijnen van het festival voelt als een warm bad. Vol met enthousiasme storten we ons in de doorstart. Ik heb daar gewoon heel veel zin in en denk dat we terug kunnen naar de kernwaarden van het festival: een culturele ontmoeting van verschillende landen, een mooi feest en veel genieten.”

Ralda en Strunk denken eerst aan een festival met een stuk of drie internationale groepen, aangevuld met een aantal groepen uit Nederland.

Hoe gaat Ralda het nieuwe festival vlot trekken? Want gebrek aan gemeentelijke subsidie deed het vorige festivalbestuur besluiten de organisatie te staken. Veenendaal: “er zijn in afgeslankte vorm geen sponsoren nodig. We hebben geen tent nodig, we hoeven Tijenraan niet meer af te huren. En we hebben onze eigen bar-omzet. We hebben een startkapitaal waarmee de voorbereidingen van start durven laten gaan.” De bijdragen van gemeente en provincie bepalen hoe groot de eerste versie van het vernieuwde festival er uit zal zien.

Henk Veenendaal roept iedereen op die zin heeft, mee te doen met de doorstart. Ook de vele vrijwilligers van het Salland Festival worden daartoe opgeroepen. “Hun kennis en kunde is zeer welkom. Laten we die ervaring vooral niet verloren laten gaan.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.