raalte legt 300 zonnepanelen op gemeentehuis

Begin volgend jaar wordt het gemeentehuis van Raalte voorzien van circa 300 zonnepanelen die ongeveer 80.000 kWh per jaar gaan opwekken. Dit is ongeveer 15% van het verbruik van het gemeentehuis. Meer zonnepanelen passen er niet op het gemeentehuis.

Wethouder Frank Niens: “Met de aanleg van deze zonnepanelen komen we voor het gebouw in de buurt van de Raalter doelstelling om in 2020 voor 20% duurzaam te zijn”. Eerder zijn al de gemeentewerf en 2 gymzalen van zonnepanelen voorzien.

Voor de zonnepanelen is met succes een 15 jarige exploitatiesubsidie aangevraagd. Met deze subsidie is het een rendabele investering. Er is een meervoudige onderhandse aanbesteding met lokale ondernemers opgestart voor de realisatie van het zonnestroomsysteem.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.