prowork wil na uitstekend jaar doorgroeien

Na een jaar aan de weg te hebben getimmerd in Raalte en omgeving wil Tino Nijland zijn klantenkring in 2015 verder uitbouwen. Met zijn zaak ProWork Salland levert hij bedrijfskleding en promotionele artikelen aan bedrijven, instellingen en verenigingen. Van een werkjack/-broek tot aan representatieve kleding. Maar denk ook aan opvallende give-aways of mooie relatiegeschenken. Uiteraard met de mogelijkheid om deze te voorzien van tekst en/of logo.

Zijn eerste jaar als zelfstandig ondernemer is Tino Nijland goed bevallen. “Ik ben twintig jaar in deze branche werkzaam geweest in loondienst vanuit Zwolle. Per 1 januari 2014 ben ik de uitdaging aangegaan om een eigen bedrijf te starten. Omdat ik al twintig jaar actief ben geweest in de bedrijfskleding en promotionele sferen kende ik vele relaties en leveranciers.” Met die bestaande contacten legde Nijland de basis voor een “uitstekend” eerste jaar. Zo heeft hij bijvoorbeeld enkele fraaie opdrachten voor Scania mogen verzorgen in het kader van hun 50 jarig jubileum.

Gedurende zijn eerste jaar heeft ProWork Salland ook al aardig wat lokale bedrijven aan zich weten te binden o.a. Zorggroep Raalte, The Powershop, Installatietechniek Raalte, Uitzendbureau Salland en Carmel College Salland. “Ik kan zowel een kwalitatief goed als een breed pakket aanbieden. Dat is niet in de laatste plaats vanwege de verschillende merken bedrijfskleding binnen het assortiment. Ik lever onder andere vooraanstaande merken als Helly Hansen Workwear en Hydrowear.”

Nijland koos er bewust voor om geen fysieke winkel te starten. “Enerzijds is het natuurlijk kostenbesparend, wat zich naar de klant toe vertaalt in een scherpe prijsstelling, anderzijds vind ik persoonlijk contact erg belangrijk. Daarom kies ik er voor om zelf bij de klant langs te gaan, monsters en modellen te tonen en zo nodig passessies te organiseren voor het juiste resultaat”, beargumenteert Nijland zijn keuze.

Toekomst

Voor 2015 ligt er een volgende uitdaging in het verschiet. “Ik wil verder uitbouwen in Raalte en Salland. Ik houd echter niet van agressieve verkoop en probeer bedrijven op een vriendelijke en nette manier te benaderen. Het is een grote gunfactor, want struin internet af en je hebt het ook. Ik onderscheid me door persoonlijk contact en korte lijnen. Ik wil klanten ontzorgen, ballast uit handen nemen. Bedrijven moeten zich concentreren op hun eigen werk en niet bezig hoeven zijn met randzaken als bedrijfskleding of promotionele artikelen. Daarvoor ben ik.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.