prins jozef regeert met carnaval in olst

Carnaval wordt dit jaar in Olst gevierd onder leiding van Prins Jozef, alias Joop Tukker. De jeugd kreeg een prinses als aanvoerster: prinses Iris.

De avond begon zaterdag met het afscheid van Jeugdprins Tommy en het verwelkomen van Prinses Iris en haar adjudante Lisanne. Beiden zitten in groep 8 van de Willibrordschool. Sinds enkele jaren vormen de achtste groepers van deze school de jeugdraad van de Iesselzotten. Uit hun midden wordt een prins of prinses gekozen.

In een gezellig vol Sportcafé de Hooiberg waren even later diverse hoogheden van omringende dorpen en uit Deventer getuige van de afgang van Prins Slokkie. Samen met zijn adjudant Nippie werden zij door de Raad van Elf uitgeleide gedaan door hen te hijsen in een kalkoenenpak en een hazentenue. De avond kreeg nog meer allure door de aanwezigheid van Stadsprins Hanze XVIII van Deventer. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat de Deventer Stadsprins de residentie van de Olster carnavalsvereniging een officieel bezoek bracht.

Onder toeziend oog van deze hoogwaardigheidsbekleders presenteerde de Prinsengarde van de Iesselzotten om exact 11 over 11 de nieuwe leider van de Iesselzotten: Prins Jozef. Hij zal dit seizoen worden bijgestaan door adjudant Bert (van Tongeren). Beide heren kennen een lange geschiedenis bij de vereniging. Joop was in het verleden penningmeester en vorst (voorzitter) van de Iesselzotten. Bert was jarenlang lid van de Raad van Elf en is voorzitter van de dansgardecommissie.

De nieuwe prins kreeg een nieuwe cape en de adjudant een nieuwe sjerp. Beide kleidingstukken waren hoognodig aan vervanging toe en werden door de vereniging betaald vanuit de Club van 50. Dat is een spaarpot van leden die de vereniging een extra warm hart toedragen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.