potstoten in lierderholthuis

Biljartvereniging d’Olde Wettering uit Lierderholthuis nodigt iedereen uit om zondag 28 december te komen potstoten. Inschrijven voor dit toernooi kan die dag tot 13.30 uur in café d’Olde Wettering. De kosten zijn 5 euro per persoon.

Potstoten is een afvalrace waar veel mensen aan mee kunnen doen. Het is een van de meest laagdrempelige onderdelen van de edele biljartsport. Iedereen kan het, nou ja: bijna iedereen. In tegenstelling tot biljarten gaat het bij potstoten niet om drie ballen maar om slechts twee ballen. Je moet met de ene bal de andere raken.

Zolang je dat doet, zit je in de race. Dat lijkt makkelijk en is het vaak ook. Het enige obstakel vormt ‘de pot’: een soort kistje dat op het biljart staat.

Aan alle vier zijden van de pot zit een gat waar een biljartbal doorheen kan. Deze pot vormt de grootste hindernis en staat vaak in de weg. Dat zijn zo in het kort de ingrediënten waarmee tientallen mensen een hele middag zoet zijn. Want potstoten is een gezelligheidstoernooi waarmee je rustig een middagje in het café kunt stuk slaan.

Iedereen die ook maar een keertje een keu heeft vastgehouden kan meedoen. Sterker nog: iedereen maakt ook nog eens kans om te winnen. Want hoewel ervaren biljarters in het voordeel denken te zijn, is geluk bij het potstoten onontbeerlijk. De afgelopen jaren is het toernooi regelmatig gewonnen door een ‘outsider’. Zondag 28 december zullen we aan het eind van de middag weten wie er dit keer met de aantrekkelijke vleesprijs vandoor gaat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.