politie waarschuwt voor ongewenst kerstbezoek

De politie waarschuwt voor ongewenste bezoekers van je huis tijdens de Kerstdagen. “Veel mensen zijn dan van huis. Een ideale avond voor inbrekers om hun slag te slaan. Natuurlijk let de politie ook op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Maar u kunt zelf ook veel doen om de kans op een inbraak te verkleinen,” stelt de politie.

“Bent u tijdens de feestdagen niet thuis? Sluit ramen en deuren goed af en zorg ervoor dat uw huis er bewoond uitziet. Laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de radio aan,” adviseert de politie. “Ook kunt u uw buren vragen om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u bent te bereiken en zorg er voor dat uw buren in geval van nood uw woning in kunnen (reservesleutel).”

Ga je Nieuwjaarsnacht naar buiten om de buren een gelukkig Nieuwjaar te wensen of om vuurwerk af te steken? Doe dan ramen en deuren dicht en draai deze op slot. Vergeet de achterdeur niet. Zorg er voor dat, terwijl je feest viert, een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen.

Kijk voor meer informatie over het voorkomen van woninginbraken op politie.nl .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.