politie onderzoekt overvalpogingen raalte

Vlak nadat hij het woonwagenkampje was gepasseerd, kwam van een parkeerplaats een rode Renault Clio met gedoofd licht de weg op. De Clio ramde de bestelbus. De bestuurder van de bestelbus ving een glimp op van de bestuurder van de Clio en zag dat die een bivakmuts over zijn gezicht trok en een vuurwapen in zijn hand had. Hij zag op hetzelfde moment de lampen van een auto achter hem snel dichtbij komen.

De bestuurder van de bestelbus wist te ontkomen. De overval mislukt. Van de man in de rode Clio is een compositietekening gemaakt, die vind je bij dit artikel.

De rode Renault Clio werd hierna in brand gestoken en bleef zwaar beschadigd achter. De man met de bivakmuts en het vuurwapen vluchtte vermoedelijk samen met de bestuurder van de andere auto, die achter de bestelbus reed. De rode Renault Clio blijkt de avond voor de poging overval (donderdagavond 21 augustus) gestolen te zijn vanaf de Smidshof in Wilp.

Uit verder onderzoek blijkt dat er op vrijdagochtend 7 maart rond 05.20 uur waarschijnlijk ook al een poging overval heeft plaatsgevonden op exact dezelfde plek. Daarbij werd toen geen bestelbus geramd maar wel een politievoertuig. De bestuurder wist te vluchten en de auto die hiervoor gebruikt werd, een oud model Opel Corsa (grijs) bleef achter op het woonwagenkampje in de buurt. Ook deze grijze Opel Corsa blijkt te zijn gestolen. Hij werd op 13 februari gestolen bij hogeschool Edith Stein aan de De Ruyterstraat in Hengelo. De kentekenplaten die er op dat moment opzaten werden op vrijdagochtend 28 februari gestolen van een blauwe Opel Corsa vanaf de Kuipersdijk in Enschede.

Herken je de man van de compositietekening? Wie heeft op vrijdag 22 augustus of op vrijdag 7 maart iets gezien aan de Velduil in Raalte? Wie heeft er iets gezien toen de grijze Corsa op 13 februari werd gestolen bij de hogeschool aan de De Ruyterlaan in Hengelo?

Wie heeft iets gezien aan de Kuipersdijk in Enschede? Daar werd het kenteken tussen donderdagavond 27 februari en vrijdagochtend 28 februari gestolen van een blauwe Opel Corsa. Bel dan met de politie.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.