pec boekt zakelijke zege op ado den haag

Na de aftrap van PEC Zwolle was het ADO dat als eerste gevaarlijk werd in het IJsseldelta Stadion. Op de rand van de zestien produceerde Roland Alberg het eerste wapenfeit vanuit een vrije trap, maar zijn poging belandde op het lichaam van Bart van Hintum.

Acht minuten later was het PEC dat de druk wat opvoerde. Dit resulteerde in een schot van Ryan Thomas. Hij zag de bal echter gekeerd worden door doelman Hansen.

Na een dik kwartier voetballen pakte PEC de voorsprong. Jesper Drost werd in het penaltygebied gevloerd door Thomas Kristensen. De ADO-middenvelder kreeg de gele kaart en Necid mocht aanleggen vanaf 11 meter. De Tsjech faalde niet en bracht zo de thuisploeg op 1-0.

In een voor de rest gelijk opgaande eerste helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Na de theepauze kwam PEC beter uit de kleedkamer. In de 58ste minuut was dit ook terug te zien op het scorebord. Een schitterende combinatie tussen Necid en Drost werd door laatstgenoemde koeltjes afgewerkt.

Een kwartiertje later zetten de Blauwvingers wederom een oogstrelend aanval op. Dit maal was Necid het eindstation, die de bal na een scherpe voorzet van Bart van Hintum in de goal frommelde.

ADO probeerde nog wat terug te doen, en kwam een kwartier voor tijd nog terug tot 3-1. Na moeizaam uitverdedigen aan de kant van Zwolle, profiteerde goaltjesdief Kramer. Die goal gaf de ploeg uit Den Haag toch weer wat moed, waardoor twee keer een gevaarlijke situatie uit een corner volgde.

Maar Zwolle hield zakelijk stand en behield de terechte voorsprong tot het laatste fluitsignaal. De Zwollenaren komen hierdoor op 26 punten uit 15 wedstrijden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.