ozoverbindzorg wint landelijk prijs

Het platform OZOverbindzorg uit de gemeente Raalte, met projectleider Cindy Hobert heeft een landelijke prijs gewonnen van doorbraakproject ‘De zorg ontzorgd met ICT’ van de overheid. Het project krijgt de prijs omdat het op innovatieve wijze ICT-oplossingen inzet om de zelfredzaamheid van ouderen te vergroten.

Het juryrapport luidt als volgt: ‘‘OZOverbindzorg is een webbased communicatie- en coördinatieplatform, het optimaliseert de samenwerking tussen cliënt, mantelzorger en professional en tussen professionals onderling. De kracht van de toepassing bestaat uit het kunnen communiceren op probleemniveau met de juiste personen op het juiste moment.’’

OZOverbindzorg maakt het mogelijk om zorgbehoevenden langer thuis te laten wonen. Het zorgleefplan staat centraal bij OZO. Dit plan wordt opgesteld door cliënt, mantelzorger, huisarts en andere zorgverleners. De informatie wordt via internet gedeeld met de mensen die dit moeten weten. Dit kan de huisarts zijn, fysio of bijvoorbeeld familie die verder weg woont.

In totaal waren er 36 aanmeldingen voor de prijs, waarvan vier initiatieven gewonnen hebben. Deze initiatieven krijgen financiële ondersteuning

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.