olster tuin mooi door vriendendienst de cirkel

Bij deze aanmelding gelden een paar voorwaarden: de vrager kan zelf de klus niet uitvoeren of laten uitvoeren door iemand uit het sociale netwerk. Daarnaast heeft de vrager onvoldoende financiële middelen om de klus door een bedrijf te laten uitvoeren. De Vriendendienst behandelt de aanvraag en geeft na acceptatie aanvraag door aan een klussendienst, zoals de klussenbus van ABC de Cirkel in Olst, die vanuit het sociale activeringsaspect de aanvraag beoordeelt op mogelijkheden voor uitvoering door cliënten met een begeleider.

De klussendienst zoekt dan eventueel nog bedrijven die vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid materiaal ter beschikking willen stellen.

Vorige week maandag begon de klussendienst van ABC de Cirkel aan de klus. Eerst alle onkruid en een terrasje van trottoirtegels midden in de tuin verwijderen. Een paar dennenboompjes werden verpoot en daarna werd de tuin geëgaliseerd. De verhogingen van de voormalige borders werden daarin meegenomen.

Met de verzamelde tegels werd het terras vergroot en werd een grote plantenbak aangelegd over de hele breedte van de tuin. Afgelopen woensdag is het project afgerond door het afwerken van de tuin met een partij grint. Dit grint werd ter beschikking gesteld door René Oosterhuis van hoveniersbedrijf OSH uit Olst.

Door deze unieke samenwerking tussen de Vriendendienst Deventer, ABC de Cirkel en hoveniersbedrijf OSH heeft de bewoonster weer een mooi uitzicht vanuit haar huis en kan ze zonder problemen bij de schuur komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.