nijenhuis trekt 53500 bezoekers

Museum het Nijenhuis heeft in 2014 53.500 bezoekers getrokken. Dat zijn er 2.000 meer dan vorig jaar. Dit jaar bezochten in totaal 261.500 mensen het dubbelmuseum, Museum de Fundatie: 208.000 bezoekers in Zwolle, 53.500 bezoekers voor Kasteel het Nijenhuis en de beeldentuin in Heino. 2014 was daarmee een absoluut recordjaar voor Museum de Fundatie. Het vorige record was van 2013 met in totaal 226.000 bezoekers.

Met de 208.000 bezoekers in Zwolle werd het succesvolle openingsjaar (175.160 in 2013) zelfs overstegen. Het geprononceerde en gevarieerde ten-toonstellingsprogramma zorgde voor een topjaar. 2014 begon in Zwolle met ‘Marino Marini-Schilder, tekenaar, beeldhouwer’ en ‘Tropisch Koninkrijk’. In de zomer toonde het museum ‘Meer macht’ , Felix Nussbaum en Russische constructivisten en vanaf september ‘Van Gogh tot Cremer-Nederlandse kunstenaars in Parijs’, Sluijters’ Grote Oorlog en ‘Lotta Blokker-The Hour of the Wolf’, allen nog tot en met 4 januari te zien.

Voor 2015 staan op het programma: ‘Closer-Het megarealisme van Tjalf Sparnaay’, ‘In Search of Meaning-Mensbeelden in globaal perspectief’ beiden vanaf 18 januari, de grote Jan Cremer overzichtstentoonstelling ‘CREMER IN VERF, 1954-2014’ vanaf 19 april , ‘Gevaar en schoonheid-William Turner en de traditie van het sublieme’ (ism Rijksmuseum Twenthe) en tentoonstellingen met fotografisch werk van Barbara Klemm en Ellen Auerbach, allen open in september.

Kasteel het Nijenhuis en beeldentuin kenden met 53.500 bezoekers een goed jaar. Het bezoekersaantal steeg licht in vergelijking met 2013 (51.234). Bijzondere geliefd in 2014 waren de beeldentuin, het overzicht van schilderijen, tekeningen en aquarellen van Jan Voerman, ‘Europe Me’ van David Bade en een overzicht van het naoorlogse werk van Paul Citroen, nu nog te zien.

Voor volgend jaar staat een reeks tentoonstellingen op stapel waaronder een beeldententoonstelling van Pjotr Müller en Cornelius Rogge (in samenwerking met het Stedelijk Museum Kampen) en een tentoonstelling gewijd aan de fotografie van Jan Cremer, die parallel loopt aan de grote overzichtstentoonstelling in Zwolle.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.