nieuw heeten beloont zichzelf weer niet

De Tukkers, nummer 3 uit de competitie, beleefde een moeilijke avond tegen Nieuw Heeten dat gepassioneerd streed voor iedere bal, maar zichzelf ook deze avond niet kon belonen met een punt dat in ieder geval verdiend zou zijn geweest. In de slotfase waren er zelfs kansen op 2 punten. Verkeerde keuzes werden echter geroutineerd afgestraft door de gasten uit Albergen.

In de eerste wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Nieuw Heeten opende de score met een mooie break. Daarna vielen de scores om en om. De gehele eerste helft werk er keihard geknokt door beide teams en was het meer werkhandbal met af en toe mooie aanvallen van beide kanten. Ook werden er kinderlijke fouten gemaakt, zo stonden de Tukkers met acht spelers in het veld waardoor er een tijdstraf viel te verdelen aan de kant van de gasten. Hier maakte de thuisploeg dan weer geen gebruik van en mede daardoor gingen beide teams rusten met een 10-12 voorsprong voor de ploeg uit Albergen.

In de rust was Trainer/Coach Egon Floors nog niet tevreden, in de dekking moest er anders verdedigd worden en voorin moest men voor de doelpunten gaan spelen. Zo scoorde Nieuw Heeten dan ook snel na de thee de aansluitingstreffer 11-12 en leek men de woorden ter harte te hebben genomen. Helaas moesten de thuisploeg toezien dat De Tukkers met 3 goede aanvallen even zoveel doelpunten lieten aantekenen en was er weer een gat van 4 doelpunten 11-15 na 6 minuten in de tweede helft. In deze fase blijft Nieuw Heeten het antwoord schuldig op het spel van de dames uit Albergen die hun voorsprong steeds verder uitbereiden. In de 42e minuut komt de maximale voorsprong van 6 doelpunten op het bord 15-21 en lijken de Tukkers de punten wel heel makkelijk mee te nemen naar Albergen. Nieuw Heeten dat zeker niet minder is dan de Tukkers, maar vergeet te scoren in deze fase recht de rug en begint aan de inhaalrace, met het thuispubliek wederom als grote motivator schakelt de ploeg uit Nieuw Heeten twee versnellingen bij en weet de achterstand te halveren. De Tukkers tot dan toe makkelijk scorend krijgt het erg moeilijk en weet nog maar af en toe het doel van de sterk keepende Mirjam Lamers te vinden. In de 56e minuut lijkt het tij dan ook te keren voor de thuisploeg, Nieuw Heeten tekent de 22-23 aan en niet veel later de 23-24 een gelijkspel zou moeten, maar de winst is nog mogelijk.

Helaas loopt Nieuw Heeten in de 57e minuut tegen een tijdstraf aan waardoor het in ondertal moet gaan proberen een gelijkspel te halen. Nieuw Heeten doet zichzelf tekort door deze fase te gehaast te spelen en verkeerde keuzes te maken waardoor de Tukkers de punten in hun schoot geworpen krijgen. In de overtal situatie weten de gasten twee makkelijke doelpunten te scoren en staat het met een minuut te handballen 23-26 Nieuw Heeten probeert nog te redden wat er te redden valt, maar weer een foute pass maakt dat de Tukkers in de break het laatste woord hebben en er alsnog 23-27 van maken. Opnieuw vergeet de thuisploeg zichzelf en het publiek te belonen en blijft met lege handen achter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.