nederlands kampioenschap sambo in ommen

Afgelopen zaterdag, 29 november, organiseerde Sportcentrum Emsland i.s.m. Budo Promotion Ommen het Open Nederlands Kampioenschap Sambo. Dat Sambo een opkomende sport is werd wel bewezen door het aantal deelnemers dat in vergelijking met vorig jaar ruim is verdubbeld. Zo’n 130 deelnemers uit 7 verschillende landen, zoals Rusland, Letland en Litouwen kwamen naar de Trefkoele in Dalfsen om zich met elkaar te meten in verschillende leeftijds- en gewichtsklasses.

Omdat Sambo nog niet heel groot is in Nederland werd aan dit toernooi het Nederlands Kampioenschap gekoppeld. De beste Nederlander in elke poule werd daarom gekroond tot Nationaal Kampioen Sambo 2014.

Ook Sportcentrum Emsland is nu drie Nationaal Kampioenen rijker. Noelle Zandman deed dat in de klasse meisjes tot 49 kg. Daan Schreurs bij de jongens tot 45 kg en Mart Ningbers werd Nederlands Kampioen bij de junioren tot 75 kg.

Hieronder de uitslagen van het Open Kampioenschap Sambo. Derde werden Lindy Zandman, Iwan Lubbers, Mart Ningbers en Dennis van Beesten. Het zilver was er voor Daan Schreurs en Nina Zandman. En kampioen werd Noelle Zandman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.