martin drent weer actief binnen de lijnen

Martin Drent, trainer van Rohda Raalte, heeft afgelopen weekend zelf de kicksen weer eens aangetrokken. Hoewel hij zijn voetballoopbaan als prof allang heeft beëindigd was hij op amateurbasis nog lang actief voor SV Mussel. Wegens de drukte met zijn werkzaamheden als trainer stopte hij daar anderhalf jaar geleden mee. Totdat hij afgelopen weekend weer op het voetbalveld verscheen voor zijn oude club.

“De club had problemen in de selectie, ze misten maar liefst vijf basisspelers”, zo vertelt Drent tegen het Dagblad van het Noorden. Ik ben nog altijd lid van Mussel en heb de trainer gebeld met de vraag of hij me nodig had.” Die kans lieten ze bij Mussel niet liggen en Drent werd opgeroepen om de selectie te versterken tegen Pesse.

Drent ging uit van een invalbeurt, maar kreeg voor aanvang van de wedstrijd de vraag of hij fit genoeg was voor de basis. Uiteindelijk speelde de oefenmeester van Rohda negentig minuten mee. Drent kon dat naar eigen zeggen volhouden omdat hij nog steeds beschikt over een goed lichaam. “Ik ben maar drie of vier kilo zwaarder dan in mijn tijd als profvoetballer. Dat komt door duurtraining en voeding.” Drent vindt dat soort dingen belangrijk omdat in zijn familie aanleg zit om snel aan te komen.

Ondanks de verliespartij wist Drent wel het net te vinden. Namens Mussel schoot hij tien minuten voor tijd de 2-1 binnen. Dat mocht uiteindelijk niet baten want er werd verloren met 4-1. Drent is volgens hemzelf de enige opa die ooit gescoord heeft voor Mussel. Wat betreft de toekomst laat Drent alle opties open. “Ik denk dat ik nog makkelijk mee kan in de vierde klasse en voetballer zijn is het mooiste dat er is. Leuker nog dan trainer zijn.” Echter wil Drent ook bij de jeugd van Rohda Raalte een kijkje nemen op zaterdag, waardoor tijd om te voetballen schaars is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.