low tax uw financiele steun en toeverlaat

Op de vraag waarom ze in 2011 de stap zette naar het zelfstandig ondernemerschap, hoeft Manon Platje niet lang na te denken: “In onze branche betekent een stap omhoog ook meteen het loslaten van de onderste treden”. Oftewel: hoe hoger het niveau waarop je werkt, hoe minder administratieve binding met de klant. En juist dat persoonlijke aspect, in combinatie met inhoudelijke expertise, is wat het vak voor Manon zo boeiend maakt: begeleiden, adviseren en op het juiste moment bij kunnen sturen. Ze volgde haar eigen koers en begon voor zichzelf met administratiekantoor Low Tax in Heino.

Manon Platje: “Bij sommige ondernemers kom ik eens in de 2 à 3 weken om de administratie in te boeken en te factureren en aansluitend verzorg ik dan de jaarrekening en de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting. Maar er zijn ook klanten die hun administratie grotendeels zelf regelen en waarvoor ik alleen de jaarrekeningen en de inkomstenbelasting doe. In alle gevallen kijk ik: hoe draait het bedrijf, moeten we bijsturen, zijn er andere opties? Hoe eerder bepaalde ontwikkelingen naar voren komen, des te sneller je hierop kunt anticiperen. Zo voorkom je dat problemen ontstaan of zelfs oplopen. Dit laatste is helaas ook een onderdeel van de dagelijkse praktijk, bijvoorbeeld bij sommige zzp’ers. Een vakman is niet automatisch ook een goede ondernemer; daar verkijkt men zich nog wel eens op”. Bij calamiteiten kan Manon ‘schade herstellen’ door achterstallige administratie en/of –aangiftes op orde te brengen en indien nodig (betalings-)afspraken te maken met de Belastingdienst.

Low Tax kent een afwisselende klantenkring. Een belangrijk deel wordt gevormd door zzp’ers. Inmiddels is Manon dan ook aardig gespecialiseerd in deze specifieke ondernemersvorm. En dat biedt uiteraard voordelen. “Ik weet waar zzp’ers in de praktijk veelal tegenaan lopen, welke regelingen voor hen interessant zijn en hoe ze hier het beste gebruik van kunnen maken.” Maar ook op andere terreinen sluit haar werkwijze op hun behoeftes aan; met flexibele openingstijden (ook ’s avonds en op zaterdag) en een schappelijk tarief.

Low Tax beperkt zich echter niet tot zzp’ers, ook kleine bedrijven tot maximaal vijf werknemers zijn er aan het juiste adres. Desgewenst inclusief loonadministratie. Al schakelt Manon voor laatstgenoemde werkzaamheden wel de capaciteit in van derden. Ook voor complexere vraagstukken, zoals een overgang van eenmanszaak naar bv, wordt gebruik gemaakt van externe expertise. Low Tax blijft echter te allen tijde het voor klanten vertrouwde aanspreekpunt. Om haar eigen kennis en ervaring up-to-date te houden, is Manon lid van het register Belastingadviseurs, waarvoor ze o.a. verplicht 40 uur per jaar scholing volgt. “Ik vind mijn vak het allerleukste wat er is. Daar kan ik niet gauw te veel mee bezig zijn.”

Low Tax

Grote Bisschop 23

8141 WK Heino

T: 0572-850878

M: 06-12445126

E: info@low-tax.nl

I: staging2.low-tax.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.