les over dode hoek voor leerlingen korenbloem

Dinsdag 9 december hebben de leerlingen van de groepen 8 van KBS De Korenbloem in Raalte les gekregen over de dode hoek in het verkeer. De scholieren kregen de les in het kader van het dode hoek lesprogramma ‘Veilig op Weg’, een samenwerkingsverband van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). De les werd uitgevoerd door een team van SITA, specialist op het gebied van betrouwbaar en duurzaam afvalmanagement.

De les bestond uit een theorie gedeelte in de klas en een praktijk onderdeel buiten rondom een speciale ‘Veilig op Weg’ vuilnisauto. De kinderen konden in de vuilnisauto plaatsnemen en zo zelf ervaren wat een chauffeur wel ziet in het verkeer, maar vooral ook wat hij niet ziet. Op deze manier willen TLN, VVN en SITA kinderen kennis laten maken met de beperkingen van de dode hoek.

Ieder jaar zijn er in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Voorkomen is beter dan genezen. In dat kader is het van groot belang dat kinderen wordt geleerd hoe in het verkeer met de dode hoek moet worden omgegaan.

Veilig op Weg is het langstlopende dode hoek lesprogramma van Nederland en heeft onlangs haar 18e jaar ingeluid. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1300 basisscholen bezocht.

Meer foto's