klinkt nijland wint nipt met 25 23

Zaterdagavond beleefde Klink Nijland Kwiek een moeizame dag. In sporthal Tijenraan in Raalte werd Westfriesland/SEW DS2 nipt verslagen. De wedstrijd werd met 25-23 gewonnen. De Raalter dames blijven door deze overwinning eerste in de competitie staan en kunnen zondag lekker achterover hangen om te kijken wat de concurrentie doet.

De wedstrijd begon om 19:30 en het was duidelijk na het eerste kwartier dat er veel moest veranderen in het spel van de Raalter ploeg. De tempo lag niet hoog genoeg en in de verdediging vielen soms verassend grote gaten waren SEW makkelijk van kon profiteren. Het ging de gehele eerste helft gelijk op en werden er veel schoten op doel gelost. Vooral Klink Nijland Kwiek schoot vaak vanuit de tweede lijn, maar zagen de schoten vaak tegen gehouden worden door de keeper. Beide teams zullen waarschijnlijk het gevoel hebben gekregen dat er meer in zat in de wedstrijd, want destand na 30 minuten was 11-11.

In de tweede helft leek de equipe van Arthur Langendijk de wedstrijd naar hun toe te trekken. Er werd een gaatje geslagen met SEW, maar het gaatje werd langzaam gedicht door de uitploeg. na 18 minuten spelen kwamen de teams weer op gelijke hoogte. In de resterende tijd werd er verder weinig gescoord. Met nog drie minuten te spelen kwam Kwiek weer op voorsprong en er volgde daarna nog spannende momenten. Met nog een minuut te gaan kreeg SEW een 7 meter worp, maar werd uitstekend gepareerd door Lynn Kosterink. Direct daarna werd in de break gescoord door Lisa Oosterwijk en was de wedstrijd uiteindelijk beslist. Een zeer belangrijke en zwaarbevochten overwinning.

scores Kwiek:

Charlaine Logtenberg 8, Lisa Oosterwijk 7, Lynn Schiphorst 2 , Loes Oortwijn 2, Bianca Klein Koerkamp 2, Hanne van Rossum 2, Carmen duim 1, Nicole Hemmink 1

Interview met Kwiek-trainer Langedijk

Interview met de trainer van SEW 2

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.