kerstweekend in het centrum van raalte

Het hele weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) ademt het centrum van Raalte Kerstmis. Dan loopt de Kerstman samen met zijn kerstdames rond en bieden zij warme chocomelk of glühwein aan, aan het winkelend publiek. De drankjes worden aangeboden door het ROV.

Vrijdagavond heeft Raalte voor de tweede keer haar eigen Santa Run. Als Kerstman verkleed kan iedereen, van jong tot oud, getraind of ongetraind, aan deze funloop meedoen. Het parcours is 3 kilometer lang en loopt door het centrum van Raalte. Oud en jong, jeugd en ouders, verenigingen en bedrijven kunnen op eigen tempo de route afleggen en eventueel hun eigen wedstrijd houden. Het gaat er niet om wie het eerste binnenkomt.

Meedoen is het motto. Iedereen krijgt een medaille na afloop. Meedoen kost 10 euro en dat geld komt ten goede aan het goede doel. Voor Raalte is dat de actie ‘Sallandse Kinderen in de Knel’. Start en finish zijn op de Grote Markt. Tijdens deze koopavond zal er een koor door het centrum lopen en kerstliederen ten gehore brengen.

Op de Grote Markt is er op zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur een grote levende kerststal met échte dieren: van kameel, os en ezel tot schapen, ganzen en kippen. De Swinkling Stars zullen deze dag optredens verzorgen bij de kerststal.

Ook zijn er op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aan de Nieuwe Markt allerlei activiteiten waar je kunt genieten van de kerstsfeer.

Zondag is er koopzondag, van 13.00 uur tot 17.00 uur zijn de winkels open. Op deze middag is een schapendrijver in het centrum van Raalte. Geniet van de discipline die er is om de schapen bij elkaar te houden. Op de Grote Mark en in De Waag is er een Kerstmarkt waar diverse standhouders staan met onder meer kerstartikelen, sieraden, home en deco artikelen. Tevens is er op de Grote Markt kerstmuziek te horen.

Meer foto's