kerstmarkt in centrum wijhe

In het centrum van Wijhe wordt op zaterdagavond 13 december een kerstmarkt gehouden. De markt duurt van 18.00 uur tot 21.00 uur. Op de markt zullen meer dan 50 kramen van verenigingen, horeca en ondernemers te vinden zijn en vinden de uiteenlopende activiteiten plaats.

Er is een grote grote kerststal bij de Nicolaaskerk. Deze wordt traditiegetrouw bemenst door mensen van Ygdrasil met levende have zoals, schapen een geit en een pony.

Vrijwilligers van Let’s-Go houden de vuurkorven brandend en hebben er voor gezorgd dat het centrum is voorzien van mooie grote kerstbomen. De bomen zijn beschikbaar gesteld door Landgoed “De Gelder”.

De tweedejaars theaterstroom-leerlingen van de Capellenborg geven op de plaatselijke kerstmarkt acte de présence geven met een voorstelling van Het Zwanenmeer. Het Zwanenmeer is het verhaal over de jonge Prins Siegfried die door zijn ouders onder druk gezet wordt om te trouwen. Siegfried wil helemaal niet onder dwang trouwen. Als hij het bos in gaat om tot rust te komen ziet hij een vlucht zwanen bij het meer landen. De voorstelling zal tijdens de kerstmarkt een aantal maal spelen op het plein naast de Nicolaaskerk. De toegang is gratis.

Naast de glühwein van de horeca zullen de dames van vrouwenvereniging ‘Passage’ dit jaar de heerlijke kniepertjes bakken.De kinderen kunnen bij de kraam van Knutsel Club “De Bevers” lekker knutselen.

Nieuw op de Kerstmarkt zijn Klaas de Kaarsenman en Piets Poffertjes. Klaas de Kaarsenman zal je laten zien hoe je mooie aparte kaarsen kan maken en Piets Poffertjes maakt poffertjes naar oud Hollands recept.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.