kerstmannen voor santa run raalte gezocht

Op vrijdag 19 december vindt de tweede editie van de Rotary Santa Run in Raalte plaats. Als Kerstman verkleed kan iedereen, van jong tot oud, getraind of ongetraind, aan deze funloop meedoen.

Het parcours is 3 km lang en loopt door het centrum van Raalte. Om mee te kunnen doen, moet je een tientje betalen. Voor dat bedrag krijg je een kerstmannenpak, een medaille en een consumptie. De opbrengst van de Santa Run is voor ‘Sallandse kinderen in de knel’. De start is om 19.00 uur vanaf de Grote Markt in Raalte. Vanaf 18.30 uur zorgen de medewerkers van LifestyleCentre voor een feestelijke warming up.

Deelnemers kunnen nu alvast opgeven en gelijk het startnummer en Kerstmannenpak ophalen in Raalte bij het Kulturhus en bij Annie Schulten. Verder kun je in Olst bij Boek- en Kantoorhandel Korten inschrijven. Ook kan je je aanmelden via de website staging2.raalte.rotarySANTARUN.nl. Daar kan je met Ideal betalen. Het Kerstmannenpak kan dan opgehaald worden op werkdagen tot 19 december tussen 8.00 uur en 12.00 uur bij het kantoor van Salland Wonen aan de Domineeskamp in Raalte. Uiteraard kan je je ook nog tot vlak voor de start opgeven op de Grote Markt bij de stand van de Santa Run.

Mensen die al een Kerstmanpak hebben, kunnen voor 5 euro deelnemen en krijgen dan een startnummer, medaille en consumptie. De organisatie stelt een drietal bokalen beschikbaar: voor de jongste, de oudste en snelste Kerstman.

Tijdens de eerste keer, vorig jaar, liepen 300 deelnemers mee. Dankzij deze lopers en sponsorende bedrijven was de netto-opbrengst 5000 euro. Na het succes van vorig jaar wil de Rotary Club Raalte nu naar een verdubbeling van het aantal deelnemers én van de opbrengst.

Rotary Raalte houdt al meerdere jaren in december een actie, bekend als “Sallandse kinderen in de knel”. Doel van de actie is gelden te werven voor de kinderen uit gezinnen die van een minimaal inkomen moeten leven binnen de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe. Van de opbrengst van deze actie worden jaarlijks ruim 400 kinderen verrast met Sinterklaascadeautjes. De selectie gebeurt door welzijnsorganisatie de Kern, Stichting Vluchtelingenwerk, Stichting Leerwerk en het Steunpunt Sociale Minima, waardoor de zorgvuldigheid en anonimiteit gewaarborgd is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.