jong eagles begint goed in nieuwe divisie

Jong Go Ahead Eagles is het tweede deel van de competitie goed begonnen met een 2-0 zege op Jong Fortuna Sittard. De ploeg van Kick Maatman komt uit in Divisie C van de beloftencompetitie. Dat is het resultaat van de vijfde plek in de eerste competitiehelft. De 2-0 eindstand was al voor rust bereikt, door doelpunten van A-junior Orhan Dzepar en Lesley de Sa.

Dzepar, een talent uit de A1, trof al vroeg in de wedstrijd van grote afstand doel. Met zijn sterke linkerbeen knalde hij het leer in de korte hoek. Collega-middenvelder Lars Lambooij stimuleerde hem te schieten. “Lars zag ruimte. Mooi om te scoren in mijn eerste competitiewedstrijd bij de beloften. Het gaat prima, ik heb het naar mijn zin. Het niveau ligt hier wel een stukje hoger dan in de A-jeugd, je moet steeds net een stapje sneller zijn”, aldus Dzepar op de website van Go Ahead Eagles.

Ook trainer Kick Maatman was tevreden over de verrichtingen van Dzepar. “Orhan draait moeiteloos mee. Ik wist dat hij dat kon, maar deze wedstrijd bevestigde dat andermaal.” Nog geen kwartier na de openingstreffer tekende De Sa voor de 2-0. De vleugelaanvaller strafte getreuzel in de Limburgse defensie af door de bal te onderscheppen en deze met een geplaatste lob binnen te lepelen.

Daarmee was de eindstand bereikt, hoewel Go Ahead Eagles na rust kansen zat kreeg op een ruimere marge. Darryl Bobson, koud in het veld voor Dzepar, zag zijn schot een kwartier voor tijd via de paal naast gaan. Ook Puck Postma en Djeremy Zandvliet raakten de paal. In de slotfase was de rappe Postma, na een steekpass van Lambooij, dichtbij de beslissing, maar zijn schot ging rakelings naast. Ruben Lucas, die Erik Cummins (hij kreeg last van zijn schouder) verving, verrichte nog een paar prima reddingen waarmee hij een tegentreffer voorkwam.

“In tegenstelling tot een maand geleden tegen Fortuna, hadden we nu totale controle in de beginfase”, constateerde Maatman. “Dat deden we goed.” Ook over zijn geïmproviseerde achterhoede, met Jordy van Dalen links centraal achterin, was hij tevreden. De afstemming op het middenveld – met drie voetballende types; aanvoerder Ricardo Malaihollo, Lambooij en Dzepar – kon volgens de oefenmeester beter.

“We hebben mogelijkheden genoeg gehad om langer te domineren”, besloot Maatman. “Maar ik heb ook genoeg positieve punten gezien, zoals het spel van Orhan.” Cummins ging direct na de wedstrijd naar het ziekenhuis voor onderzoek. Tijdens een greep naar de bal op de grond werd hij door een tegenstander geraakt tegen zijn schouder. Onduidelijk is wat er precies aan de hand is en hoe lang de doelverdediger is uitgeschakeld.

De wedstrijd tegen Jong Fortuna Sittard was de eerste van Jong Go Ahead Eagles in Divisie C van de beloftencompetitie. De vijfde plaats in de voorronde resulteerde in deelname aan die klasse. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Jong Brabant United, een samenwerkingsverband tussen FC Den Bosch en RKC Waalwijk. Dit is het laatste duel voor de winterstop.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.