inhaalrace nieuw heeten wordt niet beloond

Geschreven door Egon Floors

In de laatste wedstrijd van het jaar traden we aan tegen de verrassende nummer 2 uit de competitie DSO. Nieuw Heeten dat de laatste weken niet erg lekker draait, is nog steeds op zoek naar een thuisoverwinning. Vandaag zou dat moeten gebeuren tegen de ploeg uit Den Helder.

In het eerste gedeelte van de eerste helft gaan beide ploegen gelijk op. Tot de 9-9 stand na 12 minuten handballen is er niets aan de hand. Nieuw Heeten mist teveel kansen waardoor DSO makkelijk bij kan blijven. Als het dan 11-11 wordt, beleeft Nieuw Heeten een dipje en geeft het DSO de kans om een tussensprint te plaatsen en komt de ploeg uit Den Helder op een 11-14 stand, weer moeten de Nieuw Heetense dames in de achtervolging. DSO handhaaft de voorsprong tot de rust en zij mogen de kleedkamers opzoeken met een 15-19 ruststand.

In de tweede helft is er een scherper Nieuw Heeten uit de kleedkamers gekomen, DSO weet echter nog te makkelijk aan de doelpunten te komen, daar waar Nieuw Heeten de meeste kansen om zeep weet te helpen. Na 45 minuten handballen heeft DSO de stand naar 17-24 weten te tillen. Nieuw Heeten schakelt over naar een offensieve dekking en weet DSO 10 minuten van het scoren af te houden. Zelf scoort de ploeg uit Nieuw Heeten 6 keer op rij en is bij 23-24 de aansluiting weer gevonden. DSO dat irritant en hard speelt waarbij spelers tijdens een break-out structureel een duw mee krijgen, worden hiervoor niet bestraft door de dames in het zwart, ook blijft het teken van tijdspel achterwege hetgeen DSO in de kaart speelt. In de 55e minuut mag DSO nog twee keer scoren Nieuw Heeten zet alles op alles en komt in de 59e minuut weer tot op een doelpunt. Als DSO de bal verliest in de laatste minuut gaat nieuw Heeten vol voor een gelijkspel, maar wordt wederom in de break op een brute manier afgestopt en op de juiste waarde geschat door de scheidsrechters. Een vrije bal is het enige dat nog overblijft. Deze wordt niet benut. Hierdoor gaan de punten (onterecht) mee naar Den Helder, waar een gelijkspel op zijn plaats was geweest. Een zure nederlaag, waarbij het offensieve handbal niet op waarde werd geschat door de scheidsrechters

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.