Home / archiefcentraal / heijermans speelt geboorte van jezus

heijermans speelt geboorte van jezus

In en rond de stal in de Harry de Jongweide in Olst wordt op 20 december de openluchtvoorstelling ‘De Geboorte van Jezus’ uitgevoerd. Het betreft een samenwerking tussen Stichting De Vijverhof en toneelvereniging Herman Heijermans. Ook het kinderkoor zal zijn bijdrage leveren.

In en rond de stal Het Noordhuis in de Harry de Jongweide (Olst-Zuid) wordt het verhaal van de geboorte van Jezus verteld en tegelijkertijd uitgebeeld door gekostumeerde acteurs van toneelvereniging Heijermans. Zo verschijnen Jozef en de hoogzwangere Maria met hun ezel bij de stal, waarna het kind in de stal geboren wordt.

Daarna wordt het kindje Jezus bij gebrek aan een bed in de kribbe gelegd. Aansluitend verschijnt de engel bij de herders en als die het kind gaan bekijken, komen ook de drie koningen met hun cadeaus bij de stal. Traditiegetrouw zal een echte baby de rol van kindje Jezus vertolken.

Het geboorteverhaal wordt zo gebracht dat het voor jonge kinderen goed is te volgen maar het is nadrukkelijk bedoeld voor de hele bevolking. De voorstelling begint om 19.00 uur en neemt al met al ongeveer drie kwartier in beslag. Het advies is stevige schoenen of laarzen te dragen en zich warm te kleden omdat het geheel zich midden in het weiland afspeelt. De toegang is gratis maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.