handbalweek is enige officiele talentenweek

De Carmel Handbalweek staat weer voor de deur. Van 27 tot en met 30 december staan sporthal Tijenraan en de Carmelhal weer bol van handbalactiviteiten. De organisatie heeft de nodige tegenslag gehad in de voorbereidingen, maar ondanks dat ziet het er naar uit dat er weer een mooi programma staat. De tegenslagen betroffen onder meer de beschikbaarheid van de accommodaties en het afzeggen van teams.

De accommodatieproblemen zijn opgelost mede dankzij de ondersteuning van Carmel College Salland, de Landstede en het Sportbedrijf van de gemeente Raalte. Drankenhandel

Korbeld gaat de Handbalweek financieel ondersteunen.

Vorige week werd de organisatie verrast met de afmelding van de Westduitse selectie wegens een

blessuregolf. De organisatie zoekt naarstig naar vervangende teams. De zoektocht vindt plaats in Duitsland.

Zaterdag 27 december start met een handbalscholentoernooi in Tijenraan en de Carmelhal voor C-jeugdteams. Acht teams zullen hier aan deelnemen. ’s Morgens zal er een bijzondere scholing voor

scheidsrechters zijn en ’s middags ook nog een scholing voor trainers die zich richten op het trainen van keepers. Beide scholingen worden verzorgd door Herman Breuer. Hij traint in heel Europa keepers en keepertrainers.

In de namiddag en avond spelen CHS-teams tegen regionale teams en de dag wordt afgesloten met een wedstrijd van de Nederlandse Youth-selectie (onder 17 jaar). De Youth-selectie heeft de Handbalweek in Raalte ook traditioneel als stageweek gepland.

Zondag 28 december staat een handbalscholentoernooi voor de B-jeugd op het programma in de

Carmelhal. Tijenraan staat overdag grotendeels in het teken van trainingen van de deelnemende teams. ’s Avonds onder andere een wedstrijd van Nederland Youth tegen een reünieteam van de CHS. Daarin spelen onder meer Fabiënne Logtenberg, Sharina van Dort, Yara Nijboer en Myrthe Schoenaker.

Fabiënne en Sharina hebben onlangs formele afscheid genomen van de nationale damesteam. Myrthe viel op het laatste moment af om geselecteerd te worden voor de EK in Kroatië/Hongarije.

Maandag 29 december is een echte topdag. Als de D-jeugd van de handbalscholen een toernooi hebben in de Carmelhal, staat Tijenraan garant voor unieke scholing voor alle handbaltrainers met toptrainers Bert Bouwer, Alex Vaassen, Robert Nijdam en Maurice Canton als docenten.

Deze dag arriveert ook een tweede Nederlandse selectie. Jong Oranje kleurt Raalte nog meer Oranje.

’s Avonds speelt Jong Oranje een wedstrijd tegen Klink Nijland/Kwiek en zullen Oranjemeiden Youth gaan spelen tegen België.

Dinsdag 30 december zullen de deelnemende teams ’s morgens nog een training hebben en ’s middag staan wedstrijden op het programma met Nederland Youth en daarna Jong Oranje tegen België.

De toegangsprijs bij de handbalweek is 5 euro per avond. Een passe partout voor alle wedstrijden

gedurende de vier dagen Handbalweek kost 15 euro. Jeugd tot en met 16 jaar heeft gratis toegang.

Zie ook staging2.chsonline.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.